„Itt nincs mit veszítened!”

A Studium Generale a Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos, ingyenes érettségi előkészítőjeként 2011 óta az éves felkészítés mellett minden év januárjában megrendezi Nyílt Próbaérettségijét, az idei évben a PwC támogatásával. Ezen a rendezvényen ingyenes lehetőséget nyújtunk az érettségi előtt álló diákok számára az ország bármely pontjáról, hogy a májusban megírandó, tétre menő érettségi előtt, a valóshoz minél közelebbi körülmények között tehessék próbára tudásukat. Az általunk összeállított próbaérettségi feladatsorok struktúrájukban és követelményeikben teljes mértékben megfelelnek az Oktatási Hivatal által meghatározott elvárásoknak. A feladatsorok megírására a valós érettségivel megegyező időkorláttal, folyamatos tanári felügyelet mellett kerül sor, ügyelve a felhasználható segédeszközökre és az önálló munkára. A tét nélküli próbaérettségi megírása szimulálja a vizsgakörülményeket, az ott elért eredmény pedig segít abban, hogy pontos képet adjon az egyes tárgyakból rendelkezésre álló jelenlegi tudásszintről.

Három tantárgyból kínálunk lehetőséget a próbaérettségi megírására:

 • matematika (közép- és emelt szint)
 • történelem (közép- és emelt szint)
 • közgazdaságtan (szakmai érettségi)

A próbaérettségik megírása után a feladatsorok és azok megoldásai fölkerülnek weblapunkra, és partnerünk, az Eduline honlapjára is, így közvetlenül a megírás után máris lehetőséget adunk a megoldások ellenőrzésére. Mindemellett szervezetünk oktatói az összes megírt próbaérettségit kijavítják, és akár személyes konzultációs lehetőséget is biztosítanak a megmérettetést vállaló diákok számára. Ennek keretein belül oktatóink részletesen átbeszélik a megoldási meneteket, a tipikus hibázási lehetőségeket a diákokkal, megvitatják azokat a témaköröket, amelyekben még további gyakorlást, tanulást javasolnak.

A Studium Generale képzéseire év közben is folyamatosan lehet jelentkezni, így a próbaérettségi megírása után is lehetőség van csatlakozni tanfolyamunkhoz, az érettségire való még hatékonyabb felkészülés érdekében.

A próbaérettségi több helyszínen is megírható:

 • Budapest
 • Győr
 • Kecskemét
 • Nyíregyháza
 • Székesfehérvár

A próbaérettségi időpontja: 2017. február 18., szombat. Jelentkezők számától függően városonként egy délelőtti és egy délutáni időpontban írható meg a próbaérettségi, melyekre a beosztást majd mi tesszük közzé honlapunkon.

A két idősáv lehetőséget biztosít számotokra, hogy két tárgyból is kipróbáljátok magatokat a próbaérettségin. 

Szombati diákjaink alapértelmezetten délutáni sávra lesznek beosztva, hogy délelőtt részt tudjanak venni az oktatáson. Abban az esetben, ha két próbaérettségit szeretnének írni, akkor ki kell hagyniuk a tanítást, és 2 sávban fogják ők is megírni.

 

A jelentkezés menete

 • Az alábbi Jelentkezés gombra kattintva egy űrlapot kell kitöltened.
 • Fontos, hogy minden adatot pontosan adj meg, hiszen ez alapján tudunk helyszínt, időpontot, és feladatsort biztosítani számodra, illetőleg a megadott elérhetőségeken értesítünk Téged a további részletekről.
 • A próbaérettségi előtt körülbelül 3 nappal elérhetővé tesszük számodra a pontos idő és helyszínbeosztást honlapunkon.
 • (Az eredmények a próbaérettségi után körülbelül 3 héttel lesznek elérhetőek, függően a javítandó feladatsorok számától.)

Jelentkezem a Studium Generale 2017-es Nyílt Próbaérettségijére!

Még egyszer kiemelnénk, hogy Nyílt Próbaérettségink mindenki számára ingyenesen elérhető, így ha évközben nem is jártál hozzánk, akkor is jelentkezz bátran!

A jelentkezést követően kísérjétek figyelemmel honlapunkat, ahol folyamatosan el fogunk látni Titeket információkkal a Nyílt Próbaérettségivel kapcsolatban, bármilyen felmerülő kérdés esetén pedig keressetek minket bátran a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  címen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Január 2018
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4