Sikeresen is okosan!

Biztosan sokan voltatok már irigyek egy-két sztárra, hírességre, hiszen nekik „olyan könnyű minden”. Azonban sok ember nem csak tehetségével és talpraesettségével tűnik ki a tömegből, egy közszereplőnek a műveltsége is hozzájárulhat sikeréhez. Ha a sztárok babérjaira törnétek, érdemes tehát odafigyelni az iskolában és a szombati tanításokon, vagy szorgalmasan kitölteni e-learning tesztjeinket. A következőkben olyan celebeket mutatunk be Nektek, akik amellett, hogy megcsinálták a szerencséjüket, tanult és rendkívül okos emberek is egyben.

Matt Damon

matt
A híresség felvételt nyert a világ egyik legismertebb és legelismertebb egyetemére, a Harvardra, ahol színészetet tanult. A Massachusetts állambeli egyetem tagja a Borostyán Ligának, melyhez Észak-Amerika elit felsőfokú iskolái tartoznak, a Harvardra bekerülni tehát önmagában nagy elismerés. Bár Matt Damon tanulmányait színészi sikerei miatt nem fejezhette be, de itt fogant meg benne a „Good Will Hunting” című film alapgondolata is, melyben egy egyetemi takarítóként dolgozó srác old meg Nobel-díjas professzorokat is zavarba ejtő matekpéldákat.

 

 

 

 Natalie Portman

 forrás: dreamnfun.com HQ 2014. Alex
Portman kifejezetten jó tanuló volt, saját bevallása szerint ha a színészi karrierje akadályozta volna az egyetemi tanulmányait, akkor az egyetemet választotta volna.  Szerencsére a kettő nem ment egymás rovására. Portman Oscar- és Golden Globe díjas színésznő, de vonzó kisugárzását eszének is köszönheti. A színésznő Matt Damonhoz hasonlóan a Harvardra járt, pszichológia szakot végzett, és írásai folyóiratokban is megjelentek.

 

 

James Woods

 forrás: photobucket.com
A híres színész az MIT-n szerzett diplomát politológiából, bár eredetileg szemsebészi karrierre vágyott. Egyetemista évei alatt a Theta Delta Chi Közösség tagja volt, melynek célja a „szociális és morális értékek, valamint az intellektualitás javítása a barátság segítségével”. Színészi ambíciói miatt New Yorkba ment, hogy színpadon is megjelenhessen. Eleinte nehéz dolga volt, de miután többször fellépett a maroknyi New York City színházi csapattal, Woods megkapta élete első filmszerepét. A Golden Globe és Emmy-díjas színész IQ-ja hivatalosan 184, ami kiemelkedően magas, az emberek mindössze 0,2%-ának intelligenciahányadosa éri el a 140-et.

 

 

 

 Emma Watson

people.com/fameflynet 2014
Mindenki Hermionéja nemcsak a híres Harry Potter filmekben alakít rendkívül okos lányt. A színésznő a Brown University-n szerezte meg diplomáját angol irodalomból, de az Oxfordot is megjárta egyetemi évei alatt. A Vogue címlapját is meghódító fiatal hölgy jelenleg az ENSZ női egyenjogúságért küzdő szervezetének jószolgálati nagyköveteként tevékenykedik, és a női egyenjogúság elkötelezett védelmezője.

A hírnév tehát nem minden, és egy diplomáért még Natalie Portman is félredobná a karrierjét. Tanulni, és okosnak lenni menő és szexi, találkozzunk a szombati tanításon, ahol Ti is egy lépéssel közelebb kerülhettek a hírnévhez, a diplomához és a sikerhez! :)