Kik vagyunk mi?

A Studium Generale (SG) egy 1970-ben született diákszervezet, mely 2005-től hivatalosan is a Budapesti Corvinus Egyetem ingyenes érettségi előkészítője. Miért minket válassz? Szervezetünk 47 éves tapasztalata segít eligazodni az érettségi bonyolult rendszerében, külön odafigyelve a kétszintűség problémájára. Szervezetünk tagjai, mivel a Corvinus hallgatói közül kerülnek ki, közvetlen tapasztalattal rendelkeznek a kétszintű érettségiről, valamint az egyetemi életről is, így a lehető legpontosabb képet tudják nyújtani arról, mi is vár Rád. A felkészítés oldott, barátságos légkörben zajlik, a motivációt pedig a tavasszal és nyáron is megrendezendő, szintén ingyenes nagytáboraink (tavasszal érettségizőknek, nyáron tizenegyedikeseknek) nyújtják, melyek fantasztikus hangulatuk mellett plusz felkészülési lehetőséget nyújtanak az érettségire.

 

Mit és hogyan oktatunk?

Alapvetően három tantárgyat oktatunk: matematikát, történelmet és közgazdaságtant. A szombaton 09:00-kor kezdődő tanításokon lehet egytárgyas csoportokban tanulni, vagy a fentiek alábbi párosításával: matematika - történelem, matematika - közgazdaságtan, matematika - matematika, történelem - történelem, közgazdaságtan - közgazdaságtan és történelem - közgazdaságtan. Az oktatás 30-40 fős szemináriumok keretében zajlik.

A tizenegyedikes diákok 3 órás tanításokon vehetnek részt. Egy év előnnyel jobb jegyeket érhetnek el, és átfogó tudással nézhetnek elébe az utolsó évnek. A tizenkettedikesekkel 4 órán át ismételjük át az érettségi anyagát, és sok gyakorlással elsajátíthatják a tananyagot. Sőt, akik már korábban leérettségiztek, azok is bátran fordulhatnak hozzánk!

Az év során több megmérettetéssel nézhetnek szembe a diákok, a követelményeknek megfelelő próbaérettségik reális képet adnak a tudásszintről, valamint rutint adnak, és segítik a vizsgadrukk leküzdését is.

A szombati tanítások mellett távoktatást (e-learning képzést) nyújtunk azoknak a diákoknak, akik nem tudják vállalni a hétvégi órákon való megjelenést. Online tananyagok és feladatsorok segítségével készülhetnek diákjaink az érettségire, mindemellett tanári gárdánk figyelemmel kíséri és mentorálja a diákok fejlődését. E-learning képzésünk igyekszik a modern technológiákat kihasználni a minél élvezetesebb tanulás érdekében.