Valóban ingyenes a képzés?
Mikor kezdődik a tanfolyam (szombati oktatási forma)?
Mikor lesz a szintfelmérő beugró? Milyen tárgyból?
Mikor kezdődik a tanfolyam (távoktatás, e-learning)?
Kik tartják a felkészítést és hol?
Milyen tantárgyakat tanulhatok? Milyen szinten?
Mi a különbség az Elméleti Közgazdaságtan és az Üzleti Gazdaságtan között?
Kik vehetnek részt a tanfolyamon?
Akkor is jelentkezhetek a tanfolyamra, ha már leérettségiztem?
Hány órás egy alkalom (szombati tanítás)?
Arra van lehetõség, hogy egyszerre járok szombatonként tanítós képzésre, és mellette távoktatásban (e-learning) is részt veszek?
Távoktatás (e-learning) képzésre jelentkeztem. Nekem is meg kell írnom a Beugró tesztet?
Távoktatás (e-learning) képzésre jelentkeztem, megkaptam a visszaigazoló e-mailt. Mit kell most tennem?

 

Hiányolsz egy kérdést? Írd meg nekünk az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  címre!


K: Valóban ingyenes a képzés?
V: Igen! A Studium Generale diákszervezet működése a Studium Generale Alapítvány támogatásával valósulhat meg, melynek fő bevételi forrásai partnervállalatok adományaiból, pályázati úton elnyert támogatásokból, ill. kiemelten a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásából származnak.

K: Mikor kezdődik a tanfolyam (szombati oktatási forma)?
V: Amennyiben a matematika szerepel a választott tárgyaid között, 2015. október 3-án 09:00-kor a Budapesti Corvinus Egyetem "C" épületében (1093 Bp. Közraktár u. 4-6.) egy szintfelmérő beugrót kell megírnod matematikából, ami alapján csoportokba osztunk Titeket. Ha töri-törire jelentkeztél, történelemből kell szinfelmérőt írnod ugyanitt, ugyanekkor.
Az első tanítás időpontja: 2015. október 10. (szombat), 09:00

K: Mikor lesz a szintfelmérő beugró? Milyen tárgyból?
V: A szintfelmérő Beugró időpontja: 2015. október 3. 09:00.
Amennyiben a matematika szerepel a választott tárgya(i)d között, matekból kell szintfelmérőt írnod. Ha csak törire jelentkeztél, történelem szintfelmérőt kell írnod. Ha csak közgazdaságtant választottál, akkor nem kell eljönnöd szintfelmérőt írni, az érettségid tervezett szintje alapján kerülsz majd csoportba.

K: Mikor kezdődik a tanfolyam (távoktatás, e-learning)?
V: Ha jelentkeztél a honlapon, nincs más dolgod mint várni. E-mailben fogunk értesíteni, amint elérhetővé tesszük online tananyagainkat, feladatsorainkat (előreláthatólag október első hetében).

K: Kik tartják a felkészítést és hol?
V: A felkészítést a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói tartják, a Budapesti Corvinus Egyetem "C" épületében (1093 Bp. Közraktár u. 4-6.) zajlik majd az oktatás. A 11.-es diákok számára ugyanitt folyik a tanítás.

K: Milyen tantárgyakat tanulhatok? Milyen szinten?
V: Három tantárgyat oktatunk: matematikát, történelmet, elméleti- és üzleti közgazdaságtant; ezekből választhatsz egyet, vagy kettőt! Közép és emelt szinten egyaránt folyik a képzés.

K: Mi a különbség az Elméleti Közgazdaságtan és az Üzleti Gazdaságtan között?
V: Mint nevében is benne van, az Elméleti Közgazdaságtan tantárgy keretei között a diákok híres közgazdászok elméleteinek segítségével, különböző modellekkel, függvényekkel leshetnek bele a Mikroökonómia, Makroökonómia és a Nemzetközi gazdaságtan rejtelmeibe. Főleg olyan lelkes diákoknak ajánljuk, akik szeretik a számok világát, de egy kis elméleti tanulástól sem rettennek meg.
Az Üzleti Gazdaságtan órákon tényszerű adatokkal vizsgáljuk a mindennapi gazdasági események eredményeit, következményeit. Az Elméleti Közgazdaságtannal ellentétben ez a tárgy jóval gyakorlatiasabb módszerekkel elemzi a gazdaság jelenségeit. A témakörök között találkozhatunk statisztikával, pénzügytannal, marketinggel és számviteli alapismeretekkel is. A tantárgy kitűnő alapot nyújt minden további gazdasági tanulmányhoz és az üzleti világ megismeréséhez.

K: Kik vehetnek részt a tanfolyamon?
V: Képzéseink az érettségi évében járó, illetve az érettségi előtti évben járó diákoknak szólnak. Mindemellett a már leérettségizetteket is szívesen fogadjuk, újrafelvételizéshez való felkészítés céljából!

K: Akkor is jelentkezhetek a tanfolyamra, ha már leérettségiztem?
V: Természetesen! Az újraérettségizni vágyó diákokat is szívesen fogadjuk, amennyiben újra szeretnének felvételizni a felsőoktatásba!

K: Hány órás egy alkalom (szombati tanítás)?
V: Tizenegyedikesek számára 3, tizenkettedikesek (vagy már leérettségizettek) számára 4 órás a képzés, mely mindkét esetben szombatonként 09:00-kor kezdődik.

K: Arra van lehetőség, hogy egyszerre járok szombatonként tanítós képzésre, és mellette távoktatásban (e-learning) is részt veszek?
V: Természetesen van. Ebben az esetben kétszer kell jelentkezned a tanfolyamra a honlapon (egyszer szombati képzésre, egyszer e-learning távoktatásra).

K: Távoktatás (e-learning) képzésre jelentkeztem. Nekem is meg kell írnom a Beugró tesztet?
V: Nem. A Beugró teszt csak az oktatásra jelentkezőknek szól, azon belül is azoknak, akiknek matematika vagy történelem szerepel a választott tárgyai között.

K: Távoktatás (e-learning) képzésre jelentkeztem, megkaptam a visszaigazoló e-mailt. Mit kell most tennem?
V: Nincs más dolgod, mint várni. E-mailben fogunk értesíteni, amint elérhetővé tesszük online tananyagainkat, feladatsorainkat (előreláthatólag október második hetében).

Bármilyen további kérdés esetén szívesen állunk rendelkezésedre az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  címen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Február 2018
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4