Szervezetünk minden évben szervez egy hétnapos Tavaszi Tábort a végzős diákoknak, valamint egy hétnapos Nyári Tábort a 11.-es tanulók számára. A program célja, hogy a diákoknak egy átfogó és strukturált felkészülést nyújtson, ezzel hozzásegítve őket a sikeres érettségihez, és a felsőoktatásba történő sikeres felvételihez.

A táborokban naponta nyolc-, illetve hatórás tanítás folyik, mellyel intenzív felkészülést biztosítunk az érettségire. Az oktatás kis csoportokban, 5-7 fős szemináriumok keretein belül zajlik, így a tanítás rendkívül diákközpontú. Emellett a diákok a hasonló környezetből, hasonló célokkal érkező társaikkal könnyedén alakíthatnak ki kapcsolatokat, köthetnek életre szóló barátságokat.

Az oktatás mellett a diákoknak izgalmas programokat is szervezünk, hogy a délelőtti és délutáni tanítás közben és után lazíthassanak, felfrissüljenek.

A táborban tanító tanárok egyetemi hallgatók, akik mindössze pár évvel idősebbek a diákoknál. Ez egyrészt biztosítja a felhőtlen hangulatot az órák folyamán, másrészt egy elérhető képet nyújt a tanulóknak. A szervezet tanárai bepillantást engednek az egyetemi életbe, mesélnek az elvárásokról, követelményekről, így a diákok később könnyebben hozzá tudnak szokni az egyetem jelentette kihívásokhoz.

A tábor a szervezet többi programjához hasonlóan teljesen ingyenes, és a szállás mellett napi háromszori étkezés biztosított a résztvevőknek, ezzel olyan hátrányos helyzetű diákok is lehetőséget kapnak a részvételre, akik különben nem tudnának egy ilyen tábort megfizetni.

 

Tavaszi tábor

Az egyhetes táborban megközelítőleg 150 diák valamint 50 önkéntes tanár vesz részt. A táborra a Studium Generale oktatásán résztvevő diákok jelentkezhetnek, közülük a legaktívabb, valamint legtehetségesebb diákok vesznek részt a táborban.

A diákok napi kétszer 4 órában intenzíven készülnek az érettségire matematika, történelem valamint közgazdaságtan tárgyakból.

Az intenzív felkészülés mellett az utolsó nap a diákok számára egy próbaérettségi megírását biztosítjuk, amely közvetlenül az érettségi előtt méri fel tudásukat, ezzel egy reális visszajelzést adva az egész hetes kitartó munkáról. Ez hozzájárul ahhoz, hogy májusban már egy megszokott vizsgakörnyezetben írják meg az érettségijüket. A komoly készülés mellett a délutáni és koraesti programok teszik a tábort felejthetetlen élménnyé. A délutánok folyamán különböző, előadásokkal készülünk, amelyek érdekességeket, újdonságokat, a mai fiatalokat foglalkoztató témákat mutatnak be. Emellett, az egyes Szekciók is készülnek izgalmas programokkal, táncokkal, játékokkal. Mindennap lehetőség van sportolásra is, foci illetve kosárlabda meccsek, valamint a lányok számára aerobic formájában.

A tábor hatékonyságát mutatja, hogy a tavalyi tavaszi tábori diákok 82 %-át felvették a Budapesti Corvinus Egyetemre. 

Nyári tábor

A nyári tábort július végén rendezzük meg, ahova várunk minden olyan diákot, aki a következő évben érettségizik. A tábor összességében körülbelül 100 diák befogadására képes. Célunk, hogy őket a magas szintű felkészülés mellett motiválttá tegyük a tanulmányaik terén, továbbá a szülők válláról is szeretnénk levenni a terhet: teljesen ingyen biztosítunk gyermekeiknek egy hét felejthetetlen élményt, erőt és ösztönzést a későbbi készüléshez, az egyetemre történő jelentkezéshez. A tábor során a diákok naponta kétszer háromórás oktatáson vesznek részt. Az oktatás mellett a szabadidős programoknak köszönhetően, a diákok egy izgalmakkal teli hetet tölthetnek el a táborban.