A Budapesti Corvinus Egyetem Magyarország legjobb egyetemei között több szempontból kiemelkedik. A Financial Times rangsorában a magyarországi egyetemek közül a Corvinus jutott a legfeljebb a ranglistán, a HVG értékelése szerint több kar is megtalálható a top 10 ben, sőt a top 3-ban is.

Gyakran találod szemben magad hasonló ajánlásokkal, súlyos számokkal, statisztikákkal. Igyekszünk megragadni a lényeget, pár szóban elmondani Neked, hogy mi az a "Közgáz". Mit adhat Neked, mi az a plusz a többi egyetemhez képest.

Neves oktatók, gyakorlatorientált képzések segítik a hallgatókat a minél nagyobb tudás és tapasztalat megszerzésében. A munkaerőpiacon könnyű elhelyezkedniük a Corvinus egyetemen végzett hallgatóknak, ezt legjobban az ősszel, valamint tavasszal megrendezett Karrier Expo bizonyítja a legjobban. Itt a legnagyobb cégek ajánlatai közül válogathatnak a szakmai gyakorlat előtt állók, illetve a friss diplomások. A nálunk végzett hallgatók pályakezdő fizetése gyakran jóval meghaladja az átlagos szintet.

Ugyan nem kap papírt róla a hallgató, de úgy gondoljuk, az a kapcsolati tőke, amit az egyetemen az alap- és mesterképzés során szereznek a diákok, gyakran óriási előnyt és támogatást jelent például önálló vállalkozás indítása esetén, vagy, ha biztos állást szeretnének. Sosem tudhatjuk, ki mellett ülünk egy előadáson, elképzelhető, hogy későbbi üzleti partnerünkkel oldjuk meg a szemináriumon kijelölt csoportfeladatot.

Ne hidd azt, hogy az előtted álló 3+2 évet a könyvtár falai között fogod tölteni. A tudás, amit megszerezhetsz, az oktatás minősége teljesen egyensúlyban van a pezsgő diákélettel. Magyarországon az egyetemek között egyedülálló módon a Corvinus Egyetem rendelkezik a legtöbb diákszervezettel. Itt bárki lehet belőled! Mindenki megtalálja a helyét. Tagja lehetsz a Hallgatói Önkormányzatnak, képviselheted diáktársaidat, életre szóló tapasztalatokat szerezhetsz. Az ÖCSI, vagyis az Öntevékeny Csoportok Irodája foglalkozik a gólyatábor, a gólyabál megszervezésével, a gólyák integrálásával. Ha az egyetemre bekerülsz, velük találkozhatsz először. Instruktorok segítenek eligazodni az egyetemen.

A Studium Generale 11. és 12. évfolyamos középiskolás diákokat készít fel az érettségire matematika, történelem és közgazdaságtan tantárgyakból, immáron 43 éve! Ebben az 1970 óta működő szervezetben első évesektől kezdve egészen ötödéves hallgatókig találhatók egyetemi diákok a tanári gárdában. Megtanulhatsz tömeg előtt prezentálni, szervezhetsz nyári illetve tavaszi tábort, tapasztalati tőkédet bővítheted.

Az AIESEC nemzetközi diákszervezet, mégis a magyar irodák közül a Corvinuson működik a legnagyobb létszámú, több mint száz tagot számláló diákszervezet. Az AIESEC szervezésében részt vehetsz külföldi szakmai gyakorlaton, diplomáciai vénádat erősítheted.

Mindegy mit választasz, rajtad áll hogyan töltöd el diákéveidet. Ezek voltak a legnagyobb diákszervezetek, de rajtuk kívül még mindig rengeteg lehetőség áll előtted. Az egyetem rendelkezik saját tánccsoporttal, röplabda csapattal, tehát a sportban is nyújthatsz kiemelkedő teljesítményt.

Az egyetemnek három kollégiuma van. Az elsőévesek kizárólag a Tarkaréti Kollégiumban kaphatnak elhelyezést. Miért jobb a koli, mint az albérlet? Elsősorban jóval olcsóbb, a társaság nagyon jó. Sokkal könnyebben boldogulsz, ha jegyzetet kell szerezned, felsőbb évesek segítenek itt is az eligazodásban. Másodévtől kezdve - figyelembe véve a tanulmányi eredményedet - felvételt nyerhetsz a Varga Jenő illetve a Földes Ferenc Kollégiumba is. Mind a kettő az egyetemtől 1-1 utcára található.

Miből tudod finanszírozni tanulmányaidat, valamint az egyetemi életet? Kiemelten fontos az ösztöndíjak rendszere. Az ösztöndíjakkal a Diákjóléti Bizottság (vagyis a "DJB" foglalkozik) Minden év elején pályázható a rendszeres szociális ösztöndíj, ezen felül az első félév után a hallgatóik kaphatnak tanulmányi ösztöndíjat, a kiemelkedőek pedig köztársasági ösztöndíjat. A hagyományos ösztöndíjakon kívül megpályázható például a Tardos Márton ösztöndíj, amit a Demján Sándor Alapítvány kezel. Részesülhetnek a hallgatók kiemelt kari ösztöndíjban, jegyzettámogatásban, vagy akár lakhatási támogatásban is. A költségtérítéses hallgatók kizárólag a Köztársasági és a Tardos Márton ösztöndíjat pályázhatják meg!

Külföldön szeretnél tanulni? Vagy külföldön szeretnél szakmai gyakorlatot szerezni, mondjuk Brüsszelben vagy akárhol máshol? Ez sem akadály. Erasmus program keretében egy vagy két szemesztert is eltölthetsz a bologna rendszernek köszönhetően színvonalas európai egyetemeken. Miután tanultál egy fél évet mondjuk Stockholmban, teljesen elképzelhető hogy itt szerezd meg a szakmai gyakorlatodat is.

Ha az egyetemen eltöltött 3+2 évedet jófej emberek között, nagy bulikban, pörgős egyetemi élettel szeretnéd eltölteni, és fontos számodra, hogy nagy szakmai tudást, fontos kapcsolati tőkét, biztos állást szerezz, a Budapesti Corvinus Egyetem a legjobb hely a számodra!

És végül összeszedtük Nektek 10 pontba, miért is érdemes a Corvinusra jelentkezned:

  1. Neves oktatók, biztos tudás
  2. Gyakorlat-orientált képzés
  3. Külföldi tanulmányi- és munkalehetőségek
  4. Financial Times értékelése szerint a legjobb gazdasági egyetem Magyarosrzágon
  5. Értékes kapcsolati tőke
  6. Könnyű elhelyezkedés a munkaerőpiacon
  7. Sokszínű ösztöndíj program
  8. Pörgős egyetemi élet
  9. Nálunk van a legtöbb diákszervezet
  10. Nálunk vannak a legjobb bulik