Kedves Versenyzők!

 

Nagy örömünkre szolgál, hogy ennyien velünk tartottatok a második fordulóban is. Reméljük, sikerült megbirkóznotok az új témakörökkel, hiszen a következő megmérettetések során is hasznotokra válnak.

Mivel már mindannyian tapasztalt asszisztensnek számítotok, vállalatunk vezetése egy komoly feladattal bízna meg Benneteket a partnerekkel való találkozás, azaz a döntő előkészületeként. A cég az idei évben támogatói szerepet szeretne vállalni az ország valamely kezdeményezésében, ehhez azonban sok információra, kutatómunkára, valamint a Ti meglátásaitokra is szükség van.

Szeretnénk, ha az általunk megadott kérdéskörökből kiválasztanátok egyet, körüljárnátok kedvetek és érdeklődésetek szerint, és egy értekezés formájában számot adnátok a meglátásaitokról a cég vezetésének, azaz a Szekciónak.

Beküldési határidő: 2017. január 23.

1. témakör: A sikeres vállalkozás titka

Válasszatok ki egy általatok sikeresnek ítélt vállalkozást, járjátok körül, milyen körülmények közt, milyen stratégiával érték el ezt a célt, milyen jövőbeli lehetőségek állnak előttük, stb.

2. témakör: Gerillamarketing

Mi a gerillamarketing? Hogyan használják a vállalatok? Miért megosztó a használata, milyen előnyei és hátrányai vannak a vállalat és a fogyasztók szempontjából? Hasznos marketing eszköznek bizonyul-e a gerillamarketing, milyen hatással lehet egy vállalkozás gazdasági helyzetére? Milyen példákat tudnátok említeni hétköznapokból? Stb.

3. témakör: Internet és közösségi média szerepe a fogyasztásban

Milyen módon használjuk a közösségi médiát a fogyasztás folyamata során? Milyen hatásai vannak az eladás és a vásárlás folyamatára, illetve az eladókra és a vevőkre? Máshogy alakultak volna a fogyasztási szokások ezen eszközök nélkül? Milyen pozitív, illetve negatív gazdasági hatásai vannak a digitális eszközök térnyerésének? Stb.

Ne feledjétek, ebben a körben nincs rossz válasz, engedjétek szabadjára a fantáziátokat. A címek alatti segédlet csak iránymutatás, ennél kevesebb, illetve több irányból is megközelíthetitek a témát, mindössze arra kérünk Titeket, hogy a leadott munkátok a választott szempontotok tekintetében legyen kerek egész.

Az értekezés formai követelményei:

  • 2-4 oldal,
  • Times New Roman
  • 12-es betűméret
  • 1,5-es sortávolság

Az elkészült munkátokat egy rövid prezentáció keretein belül kell ismertetnetek a döntőben a vállalkozás vezetői számára, ezt vegyétek figyelembe a témaválasztás, illetve az írás során is.

Amennyiben kérdésetek van, illetve segítségre szorultok, továbbra is keressetek bennünket bizalommal!

További kitartó versenyzést és izgalmas munkát kívánunk!

Közgáz Szekció

Attachments:
Download this file (1. Keresd a KözGazdászt.pdf)1. Keresd a közgazdászt446 kB708x letöltve
Download this file (2. Keresd a KözGazdászt.pdf)2. Keresd a KözGazdászt.pdf322 kB650x letöltve

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Augusztus 2018
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2