Mi az az SG?

Hogyan lehetek diák?

Mikor van a felkészítő?

Nem tudok bejárni szombatonként, van valamilyen lehetőség rá, hogy mégis diák legyek?

Csak Budapesten van oktatás?

Milyen tárgyakból van felkészítés?

Külön emelt, illetve középszint is van?

Hány órás egy tanítás?

Hogyan néz ki egy tanítás?

Hol van a tanítás?

Kik a tanárok?

Év közben is tudok jelentkezni?

Mennyibe kerül az oktatás?

Mik azok a táborok?

Hogyan tudok táborozni?

Milyen tantárgyakat tudok tanulni a táborban? Milyen csoportok vannak?

Mi az a PRÉ?

Hány próbaérettségit tudok megírni?

Hány próbaérettségit tudok megírni ha nem vagyok diák?

Nem kaptam választ az elküldött emailre, mi a teendő?

Hogyan lehet ez ingyenes?


K: Mi az az SG?

   V: A Studium Generale a Budapesti Corvius Egyetem hivatalos érettségi felkészítője. Az SG célja, hogy ingyenes felkészítőivel lehetővé tegye a sikeres érettégi vizsga letételét, valamint a felsőoktatásba való bekerülést olyanok számára is, akiknek ez szociális vagy egyéb okokból nehézségeket okozna.

K: Hogyan lehetek diák?

   V: A szombati oktatásunkon való részvételhez egy beugró tesztet kell kitöltened szeptember végén. Ha esetleg erről lemaradtál, később is van lehetőséged csatlakozni, az online beugró teszt kitöltését követően. Ha pedig vidéken élsz és nem tudsz részt venni a szombati oktatáson, az e-learning rendszerünk biztosít számodra felkészülési lehetőséget.

K: Mikor van a felkészítő?

   V: Októbertől májusig minden szombaton 9:00 és 13:00 között.

K: Nem tudok bejárni szombatonként, van valamilyen lehetőség rá, hogy mégis diák legyek?

   V: Részt vehetsz az E-learning oktatásunkban, melynek során heti rendszerességgel tölthetsz ki feladatsorokat az általad választott tantárgyakból, melyeket tanáraink kijavítanak számodra, felhívva a figyelmedet az általad ejtett pontatlanságokra, valamint megkapod a jó megoldásokat is, hogy biztosan azokat tanuld meg az érettségire.

K: Csak Budapesten van oktatás?

   V: Szombati oktatás jelenleg Budapesten és Székesfehérfáron folyik, de az E-learning rendszerünk az ország minden pontjáról elérhető.

K: Milyen tárgyakból van felkészítés?

   V: Matematika, történelem és közgazdaságtan.

K: Külön emelt, illetve középszint is van?

   V: Igen, a beugró teszteknek köszönhetően mindenki az érettségije tervezett szintjének, valamint saját szintjének megfelelő csoportokba lesz besorolva.

K: Hány órás egy tanítás?

   V: 12.-es diákok számára a szombati tanítás 4 (9:00-13:00), 11.-esek számára pedig 3 órás (9:00-12:00).

K: Hogyan néz ki egy tanítás?

   V: Mindhárom tantárgyban tematikusan végighaladtok tanáraitokkal az érettségin megjelenhető összes témakörön, a szinteteknek megfelelő alapossággal.

K: Hol van a tanítás?

   V: A tanítások a Budapesti Corvinus Egyetem C épületében zajlanak, valamint a Székesfehérvári kampuszon. A terembeosztást, hogy pontosan melyik terembe kell menned szombatonként, év elején egy táblázatban találod, később emailben küldjük neked.

K: Kik a tanárok?

   V: Az SG tanárai a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói.

K: Év közben is tudok jelentkezni?

   V: Igen, jelentkezni a tanév során bármikor lehet, melynek feltétele az onlie beugró teszt kitöltése.

K: Mennyibe kerül az oktatás?

   V: Az oktatás, mint ahogy az összes az SG által nyújtott felkészülési lehetőség, teljesen INGYENES.

K: Mik azok a táborok?

   V: Az SG évente 2 tábort szervez, melyenk ingyenes intenzív felkészülési lehetőséget biztosítanak az érettségi előtt. A Nyári Tábor a 12. évfolyam előtt álló diákok számára kerül megrendezésre az érettségijüket megelőző júliusban, melynek során napi 2x3 órás tanítások keretében készülhettek az érettségire. A Tavaszi Tábor közvetlenül az érettségi előtt (március végén, április elején), ahol napi 2x4 órás oktatáson vehettek részt. Emellett mindkét táborunkban számos lehetőségetek van a feltöltődésre, kikapcsolódsra is.

K: Hogyan tudok táborozni?

   V: A Nyári Táborba való lekerüléshez egy online beugró tesztet kell kitöltenetek, a Tavaszi Táborban történő részvételnek pedig előfeltétele, hogy év közben aktívan látogasd a szombati szemináriumokat, vagy e-learning oktatásunkon vegyél részt.

K: Milyen tantárgyakat tudok tanulni a táborban? Milyen csoportok vannak?

   V: Matematika, történelem és közgazdaságtan tárgyakat tanulhatsz, melyek közül maximum 2-t tudsz választani. Így a csoportok a következők: Matek-Matek, Matek-Töri, Matek-Közgáz, Töri-Töri, Töri-Közgáz, Közgáz-Közgáz.

K: Mi az a PRÉ?

   V: Próbaérettségi, mely az OM tematika alapján általunk összeállított feladatokból áll.

K: Hány próbaérettségit tudok megírni?

   V: Az év során 3 próbaérettségi alkalom van: decemberben a szombati vagy e-learning oktatásunkon résztvevő diákjaink számára, februárban, a Nyílt Próbaérettségi Napon bárkinek lehetősége van megírni a PRÉ-t az ország 5 pontján, végül pedig a Tavaszi Táborban a tábori diákok tesztelhetik tudásukat. Tehát összesen 3 próbaérettségi megírására van lehetőséged.

K: Hány próbaérettségit tudok megírni ha nem vagyok diák?

   V: Egyet. A Nyílt Próbaérettségi Napon akkor is írhatsz PRÉ-t, ha nem vagy SG-s diák.

K: Nem kaptam választ az elküldött emailre, mi a teendő?

   V: Próbálunk minél előbb válaszolni minden emailre, ha még nem kaptad meg válaszunkat, akkor valószínűleg sok üzenet érkezett hozzánk, de igyekszünk minél előbb válaszolni. Türelmedet ezúton is köszönjük.

K: Hogyan lehet ez ingyenes?

   V: Ahhoz, hogy az oktatás ingyenes maradhasson támogatásokra van szükségünk. Ennek legnagyobb arányát az adó 1%-okból érkező felajánlások teszik ki. Emlellett kiadásaink fedezésében pályázati pénzek és céges támogatások segítenek. Ezekről több információt itt találsz.