Hogyan maradhatunk ingyenesek?

Hogyan lehet támogatni minket?

Hogyan tudom felajánlani az adó1%-omat?

Milyen cégekkel vagyunk kapcsolatban?

Kik az önkéntesek?

Mit tudunk felajánlani céges támogatóinknak?

Miért éri meg a szervezet támogatása?

Milyen adókedvezményt jelent cégeknek a támogatás?

Mi az adószámunk?

Mi az az ÉAC?

Milyen anyagi vonzattal jár az alaptevékenység?

Mi az a terméktámogatás?


K: Hogyan maradhatunk ingyenesek?

   V: Ahhoz, hogy az oktatás ingyenes maradhasson diákjaink számára, támogatásra van szükségünk. Legnagyobb bevételi forrásunk az adó1%. Ezen felül kiadásaink fedezésére céges támogatásokat, pályázaton megnyert pénzt használunk. Minden évben kihívást jelent mind az alaptevékenységünk fenntartása, mind táboraink megvalósítása.

K: Hogyan lehet támogatni minket?

   V: A vállalatok, lehetőségük szerint bármekkora összeggel támogathatnak minket, ezen felül bármely magánember támogathat minket az adója 1%-ának felajánlásával. Partnereink a közös megállapodásban megfogalmazott módon, ellenszoláltatásért cserében támogathatnak minket.

K: Hogyan tudom felajánlani az adó1%-omat?

   V: Az adóbevallással együtt egy nyomtatványt kell elküldeni, amin rendelkezhet minden adófizető az adójának 1%-ával. Abban az esetben, ha adóbevallását munkáltatója készíti el, akkor egy lezárt borítékban ugyanezt a nyomtatványt kell átadni munkáltatójának, vagy jelezni felé felajánlási szándékát (május10-ig). Ha adóbevallását online, az ügyfélkapun készíti el, abban esetben az ott lévő formot kell kitöltenie. Ezen felül személyesen is megteheti, a NAV ügyfélszolgálatán is.

K: Milyen cégekkel vagyunk kapcsolatban?

   V: Jelenleg több céggel vagyunk támogatói kapcsolatban. A pontos listát megtalálod itt.

K: Kik az önkéntesek?

   V: Önkénteseink mind a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói, akik minden ellenszolgáltatás hiányában, tehát önkéntesen végzik feladataikat.

K: Mit tudunk felajánlani céges támogatóinknak?

   V: Vállalati partnereinknek a támogatás összegétől függően az alábbi lehetőségeket tudjuk kínálni:

  • Megjelenést biztosítunk hírlevelünkben
  • Megjelenést biztosítunk honlapunkon
  • Megjelenést biztosítunk facebook oldalunkon
  • Állásajánlatok közvetítése a Studium Generale 150 fős tagságának
  • Szóróanyagok terjesztése a hétvégi tanításon
  • Standolási lehetőség az SG napon
  • Standolási lehetőség az országos Nyílt Próba Érettségi Napon
  • Főbb eseményeink, táboraink főszponzori címe

K: Milyen adókedvezményt jelent cégeknek a támogatás?

   V: Társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény [Tao. tv.] előírásai szerint az adókedvezmény igénybevételének formái:

  • a.) tartós (legalább 3 évre szóló) adományozási vállalás: ekkor szerződést kötünk a vállalattal, amely így az adomány 40%-ának megfelelő adókedvezményt vehet igénybe.
  • b.) rövidebb, vagy nem meghatározott időtartamra kívánja a Studium Generale Alapítványt támogatni: ekkor nem írunk alá külön szerződést és a cég 20%-os adókedvezményt vehet igénybe.

K: Mi az adószámunk?

   V: Adószámunk: 19669814-1-43.

K: Mi az az ÉAC?

   V: Érettségizik a Cég!, mely egy cégek számára szervezett csapatépítő program, melynek részvételi díjával a szervezet működését támogatják. Bővebb információt a programról itt talál.

K: Milyen anyagi vonzattal jár az alaptevékenység?

   V: A szombati oktatásohoz kapcsolódó költségek közül az egyetem számára fizetett terembérleti díjak a legjelentősebbek. Emellett a nyomtatási és a Székesfehérvárra történő leutázás költségei terhelik a szervezetet az egész tanév során. Emellett a nyomtatási és terembérleti díjak a próbaérettségik, valamint maratonok során is jelentős tételt tesznek ki. A táborok során a leutazás, szállás, terembérlés és étkezés költségein felül a programok megvalósítása is anyagi vonzattal jár.

K: Mi az a terméktámogatás?

   V: A terméktámogatás, a támogatás azon formája, melyben nem anyagi támogatással járulnak cégek hozzá adott eseményünkhöz, hanem saját termékeikkel. Ezeket természetesen diáljaink kapják meg, díjkiosztók, tombolák keretein belül. Terméktámogatásért, úgy mint anyagi támogatásért többek között megjelenést és szóróayagok terjesztését tudjuk felajánlani.