Kedves Diákok, Tisztelt Szülők!

A Studium Generale Diákszervezet belső vizsgálatát lefolytatta, melyet az előző héten nyilvánosságra került rasszista vicceket tartalmazó feladatsorral kapcsolatban rendelt el. A vizsgálat lezárultával a feladatsort véglegesítő hallgató diákszervezeti tagsága megvonásra került, illetve az Egyetem etikai vizsgálatot rendelt el személye ellen.

Ahogyan korábbi közleményünkben is említettük, a lehető legnagyobb mértékben elhatárolódunk a feladatsor tartalmától. Értékeinkkel szöges ellentétben áll bármilyen rasszista gondolat, viselkedés, illetve megnyilvánulás, hiszen a Studium Generale Diákszervezet 46. éve nemi, vallási, faji identitástól és anyagi helyzettől függetlenül készíti fel középiskolások ezreit az érettségi vizsgákra, és végzi kiemelten hátrányos helyzetű középiskolás diákok ingyenes és magas minőséget képviselő oktatását.

Mindezt bizonyítja, hogy a Studium Generale Diákszervezet oktatói tevékenységét végző önkéntes egyetemi hallgatók a hétvégi és hétközi tanítási alkalmaik során közel 2000 diákot készítenek fel matematika, történelem és közgazdaságtan tantárgyakból az érettségi vizsgákra. Azon diákok, akiknek a budapesti helyszínen nincs lehetőségük részt venni a tanórákon, külön erre a célra kialakított online oktatási felületen tesztelhetik tudásukat az említett tantárgyakból.

Emellett valós vizsgahelyzetben is lehetősége nyílik a középiskolás diákoknak arra, hogy próbára tehessék megszerzett tudásukat három vagy akár négy próbaérettségi megírásával, melyek közül az idei Országos Nyílt Próbaérettségi Napon 7 helyszínen 1288, a Studium Generale Diákszervezet által összeállított érettségi vizsga került megírásra.

Ezenfelül kiemelendőek az oktatott tantárgyak teljes tananyagát felölelő délutáni programsorozatok, a Maratonok, melyek során több mint 2000 diák készülhet fel a májusi megmérettetésre, illetve a Tavaszi és Nyári Tábor, melyek nem csupán ingyenes oktatással, hanem szállás és étkezés biztosításával járulnak hozzá az esélyegyenlőséghez.

Mindemellett a Bridge to higher education program jegyében harmadik éve foglalkozik szervezetünk Miskolc környéki települések halmozottan hátrányos helyzetű középiskolásaival kiscsoportos foglalkozások keretein belül.

Ahogyan arról korábban biztosítottuk Önöket, minden szükséges lépést megtettünk annak érdekében, hogy ilyen és ehhez hasonló eset soha, a Studium Generale Diákszervezet további, remélhetőleg legalább 45 éves fennállásában ne történhessen meg.

Köszönjük, hogy megtisztelnek minket bizalmukkal és támogatják szervezetünk társadalmi felelősségvállalását és harcát az esélyegyenlőségért!

Tisztelettel,
Studium Generale Diákszervezet vezetősége